2020 година със сигурност зачеркна всякакви очаквания и прогнози. Внезапната двойна криза – здравна и

...
2020 година със сигурност зачеркна всякакви очаквания и прогнози. Внезапната двойна криза – здравна и
Коментари Харесай

PR&Маркетинг прогнози: Всичко добро, което направим днес, ще ни отведе в едно по-добро и сигурно бъдеще

2020 година сигурно зачеркна всякакви очаквания и прогнози. Внезапната двойна рецесия – здравна и икономическа, вкара незабавен режим на смяна в бизнес планирането, маркетинг и информационните тактики. Кои от тези промени ще се окажат необратими, какво учат и надграждат в движение всички, ангажирани в областта на обществените комуникации и маркетинга? „ Мениджър Нюз “ наблюдава тези трендове с нова поредност, в която предложения водещи PR специалисти и маркетинг шефове да показват своя разбор и прогноза с отговор на 2 въпроса:

1. Как се трансформира езикът на връзката под въздействието на COVID-кризата?

2. Кои подходи и послания в маркетинга и бранд връзката ще са работещи през 2021 година?

Продължаваме да представяме гледните точки на специалистите с Весела Апостолова , действен шеф за България на една от водещите мултинационални информационни групи в света – Publicis Groupe.

Как се трансформира езикът на връзката под въздействието на COVID-кризата?

Езикът на връзката мина през няколко етапи от началото на пандемията до момента. Първичната реакция на всеки беше да е от помощ в рецесията. Гласовете звучаха друго, само че същинската мощ беше в дейностите на фирмите, а не в това, което говореха. Промяната се случва там, където има разтърсване и силата на връзката през днешния ден е да изкара на напред във времето емпатията, смирението и благодарността като полезности. Нуждаем се да маркетираме полезности, с цел да достигнем резистентност, която да ни изведе още веднъж към напредък. Нуждаем се да маркетираме и намерим настоящ израз на демокрацията, мира, състраданието, тъй като всичко положително, което създадем през днешния ден, ще ни води в едно по-добро и несъмнено бъдеще.

Кои подходи и послания в маркетинга и бранд връзката ще са работещи през 2021 година?

През последните няколко години главното предизвикателство пред фирмите е по какъв начин да порастват в света на платформите, и освен всекидневно обвинените Amazon, Гугъл, Фейсбук, а цялата хоризонтална мрежа от играчи, които свързват основателите с консуматори на наличие, както и продавачите с купувачи. Компаниите през днешния ден имат няколко благоприятни условия – да се провалят в този нов свят, да си партнират със съществуващите платформи или да основат лична екосистема, с която да са сполучливи.

Има четири неща, за които фирмите наложително би трябвало да се замислят и върху които да работят:

На първо място, потребителите би трябвало да са в центъра на бизнеса им и на всичко, което вършат. Дълбокото познаване на самостоятелните особености на всеки един сегмент от идентичности и осъзнаване на потребностите им е единствено началото.

Второто, към което решително ще продължим да водим и нашите клиенти, е да построяват и поддържат мощни марки посредством творчество, което оказва помощ на хората да мислят, усещат и да пристъпят към обещано деяние. Днес към този момент имаме опция да приспособяваме и персонализираме огромните хрумвания, тъй че да приказват на всеки, така наречен динамично творчество. Динамичността обаче би трябвало да е подчинена на тактика, основана на данни, и по този начин творчеството, което желаеме да вълнува, трансформира, събаря и построява отначало, да е основано на данни.

Третият метод, който ще продължава да работи и през 2021г., е да използваме медийните канали по метод, който дава убеденост на фирмите, че влагат, а не харчат парите си. Търсенето на възвръщаемост е доста по-лесно, когато знаеш навръх кой искаш да продаваш и му приказваш достоверно и персонализирано.

Оттук идва и последният метод , който е наложителен в новата действителност – да управляваш директните си връзки с потребителите и да го правиш не просто през CRM, стратегия за преданост или email marketing, а посредством повсеместен, дълготраен, самостоятелен метод.

За да се развиват и порастват клиентите ни и през 2021-ва, би трябвало да можем да намираме, познаваме, ангажираме и управляваме потребителите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР